Plante suculente si aeriene
Cauți plante aeriene, suculente sau cactuși?
În magazin vei găsi câteva sortimente, însă ne poți contacta dacă îți dorești o anumita planta. Vom încerca să o găsim la furnizorii noștri.
PLANTE AERIENE
Ingrijirea
Plantelor
Plantele aeriene sunt o categorie de plante care nu au nevoie de pământ. O parte din substanțele nutritive și le iau din aer. Cea mai raspindita specie este Tillandsia. Ele provin din America Centrală, Mexic. Există peste 500 de specii descoperite până acum.
Inițial, plantele aeriene sunt capabile să trăiască din umiditatea din aer, motiv pentru care sunt numite așa. Este un tip de plantă foarte puternica, care necesită mai puțină îngrijire decât majoritatea celorlalte tipuri de plante de apartament.
Umiditatea din zonele lor natale este mult mai mare decât aici, motiv pentru care plantele aeriene au nevoie de puțină îngrijire! plantele aeriene au nevoie de puțină îngrijire!
UNDE SE PUN PLANTELE?
Terariul tău are nevoie de lumină naturală pentru a efectua fotosinteza, dar nu în lumina directă a soarelui (mai ales în lunile de primăvară și vară.) Ar putea provoca un efect de seră și ar putea supraîncălzi sau chiar arde plantele.
CAT STROPIM CU APA?
Pulverizați planta în mod regulat si înmuiați planta intr-un recipient cu apa. Puneți planta într-un loc luminos, de preferință cu circulație a aerului, deoarece trebuie să se usuce după udare.Protejați planta de îngheț,dar si de lumina directă a soarelui (lumina indirectă a soarelui este cea mai bună).
În lunile mai calde, este perfect să o pulverizați cu apa o dată/de două ori pe săptămână. Acest lucru se poate face o dată la două săptămâni în lunile mai reci. De preferință pulverizați planta cu un spray de îngrijire pentru plante aeriene, care are îngrășămintele potrivite. Important este că plantele aeriene au nevoie de timp pentru a se usca complet.
Terariu Inchis
Terariul recreează un ecosistem tropical. Umiditatea este necesară pentru dezvoltarea sa, dar prea multă ea poate dăuna plantelor dumneavoastră, terariul inchis se uda doar atunci cand pe pertii vasului nu formeaza condes si stratul de drenaj ( primul nivel al terariului este complet uscat). Udarea se face prin pulverizarea plantelor cu apa.
Dacă observați picături pe pereții de sticlă și plantele abia vizibile în ceață, este un lucru normal, in timpul zilei la lumina se va forma condensul, disparand aproape total in timpul noptii. Incearca sa gasesti un loc pentru terariul tau departe de un calorifer, lumina directă a soarelui. Acestea fiind spuse, condensul este normal.
Terariul inchis se deschide saptamanal pentru 1-3 ore.